Waterval

de Parade aan de Sloterplas

Waterval Festival in Amsterdam Nieuw West in 2004, 2005, 2006 en 2007

Muziek en theater van de Parade
Turks filmfestival
Evenement voor het rijpere talent
Gipsy Roadshow
Vuurwerk
Foto impressie 1 Foto impressie 2 Foto impressie 3

Theater- en muziekfeest in mediterrane sfeer

“Stadsvernieuwing is meer dan stenen stapelen.” Vanuit deze opvatting kreeg

Mobile Arts in 2003 het verzoek om een nieuw theater- en muziekfestival te organiseren voor en door de bewoners van Amsterdam Nieuw West, met een programma voor alle leeftijden en nationaliteiten.

Terts Brinkhoff bedacht  Waterval, als marktplaats voor muzikanten, dansers, zangers, beeldend kunstenaars, lokaal talent en Parade artiesten, bars en restaurants met gerechten uit de hele wereld. Waterval is klein begonnen en elk jaar uitgebreid met nieuwe activiteiten, variërend van theater, film, dans, mode, sport, concerten van klassiek tot pop, circus en vuurwerk. Om de bewoners te verleiden reden we met het Flying Festival door de wijken om daar op pleinen en in straten een theaterfeestje te geven.

Hart van Water val was een houten Arena, geïnspireerd door de arena die bewoners van Valencia zelf bouwen van voor het jaarlijkse stierengevecht (Film ‘Romance de Valentia’ van Sonia Herman Dolz).

 

Het initiatief voor Waterval kwam van de Meervaart, woningbouwconsortium Far West en de vier stadsdelen in Nieuw West: Osdorp, Geuzenveld – Slotermeer, Slotervaart en Bos en Lommer, verenigd in Bureau ParkStad.

In 2005 ontving Mobile Arts voor Waterval een WeStar Award in de categorie kunst & cultuur omdat het festival bijgedragen heeft aan de culturele ontwikkeling van Amsterdam Nieuw West.

Quote

Een boeket van culturen en stijlen.

- Westerpost, 23 augustus 2006.

Affiche 2004

Marten Jongema

Affiche 2004

Affiche 2005

Marten Jongema

Affiche 2005

Affiche 2006

Marten Jongema

Affiche 2006

Affiche 2007

Marten Jongema

Affiche 2007

Impressies

Romeny Jag

La Molina aan de plas

Sloterplas

Optreden