Showman’s Fair

Everybody is a Showman

Een nieuw avontuur van Terts Brinkhoff; Showman’s Fair, een mobiel concept wat de wereld wil gaan veroveren. Het is een festival maar voelt eerder als een bruiloftsfeest. We openen met zijn allen, we eten met zijn allen en we vieren aan het einde van de avond een groot feest met zijn allen. U gaat op bezoek bij een bijzonder gezelschap. De artiesten hebben allemaal hun eigen tent of attractie en het hele terrein verandert een aantal keer per avond van vorm.

Showman's Fair
vrijdag 2 t/m maandag 5 juni 2017
Het Domijn
Weesp
Foto impressie 1 Foto impressie 2 Foto impressie 3

Showman’s Fair voor de tweede keer op het Domijn in Weesp

Festival voor alle artiesten en nieuwsgierige mensen

1 mei 2017 – Komend Pinksterweekend beleeft de Showman’s Fair haar tweede seizoen op het Domijn in Weesp. De Showman’s Fair is een reizend festival, waarbij artiesten uit de stad zelf op de podia staan. Publiek en artiesten ontmoeten elkaar in een sfeer die aanvoelt als een bruiloft, trekken met elkaar op, gaan samen aan tafel en vieren gezamenlijk een feest. De artiesten experimenteren met korte programma’s op één van de veertien podia. Terloops op zoek naar nieuwe ideeën.

 

Onbemand festival
Showman’s Fair is een nieuw avontuur van de jonge generatie uit het DNA van theaterfestival de Parade. Stel, er reist een onbemand festival rond met prachtige theatertenten en attracties. En stel dat artiesten die op de route van dit rondtrekkende circus wonen zich kunnen inschrijven om daar met korte optredens nieuwe ideeën te mogen uitproberen. Dat kan op de Showman’s Fair. Met acteurs, dansers, muzikanten, beeldhouwers, circusartiesten, schrijvers, koks, tentenmakers en publiek. Na Weesp gaat het ‘onbemande festival’ op tournee langs Utrecht van 18 t/m 27 augustus en in september naar Zwolle. Volgend jaar staan Leeuwarden, Almere Utrecht en Rotterdam op de tourneelijst.

 

Van ’s middags tot ’s avonds kan het publiek zappen
Dat het terrein er feestelijk uit komt te zien, spreekt vanzelf. Dit dankzij de uitvindingen van de Parade. Met nieuwe tenten en attracties zoals het Opticum, Showman’s Home, Theaterdier, Fountainstage, de Acrobaten-molen en inflatabels. Naast de artiesten die zich inschrijven voor de Weesper editie, is er ook een klein, vast theatergezelschap. Het terrein opent ’s middags met een Grande Parade. Daarna zijn er korte optredens, waarbij het publiek kan zappen van de ene naar de andere voorstelling. Om zes uur gaat iedereen aan tafel voor een diner met de artiesten. Daarna starten de tentvoorstellingen weer. De avond wordt afgesloten met een band. De toegang terrein is maar drie euro, dus je kan gaan en komen wanneer je wil. Geïnteresseerde artiesten kunnen zich inschrijven via www.showmansfair.nl

 

Speeldata van vrijdag 2 t/m maandag 5 juni 2017

Vrijdag 2 juni vanaf 18.00 uur. Zaterdag 3 en zondag 4 juni vanaf 13.00 uur. Maandag 5 juni vanaf 11.00 uur. www.showmansfair.nl

 

Kaartverkoop
Entree € 3. Kinderen t/m 12 jaar gratis. Voorstellingen € 3. Showman’s Fair diner € 15.

 

Locatie

Het Domijn, Bloemendalerweg 51, 1382 KB Weesp, www.hetdomijn.nl

 

Showmans Fair is een initiatief van de maker van theaterfestival de Parade, Terts Brinkhoff. www.mobilearts.nl

Affiche 2016

Door Joost de Haas

Affiche 2016

Flyer 2016 - 1

Door Joost de Haas

Flyer 2016 - 1

Flyer 2016 - 2

Door Joost de Haas

Flyer 2016 - 2

Uit de pers

Persbericht

17 april 2016

Mobile Arts in Persbericht