Parade

Voorgeschiedenis

Het begin

Terts Brinkhoff, bedenker en inspirator van de Parade en creatief directeur van Mobile Arts, is founding father van de Boulevard of Broken Dreams en de Parade.

(Foto: Tjerk Risselada)

1 traktor
2 woonwagens
1 podium
2 afgedankte circustenten
Foto impressie 1 Foto impressie 2 Foto impressie 3

In 1977 kocht Terts een oude traktor en een podium en nam twee woonwagens en tenten over van Circus Strassburger. Hij begon zijn reizende loopbaan met het organiseren van theater, dans, muziek en beeldende kunst buiten op bijzondere plekken en noemde dit ‘theater zonder muren.”  Hij richtte Traktor Toernee op, met als uitvalsbasis Amersfoort. Daarna kwam Het Witte Circus (1978) en Carte Blanche (1980 – 1984). Artiesten en vrijwilligers sloten zich aan, iedereen bouwde zijn eigen tent op. Het paste in de tijdgeest. Theatermakers wilden dichtbij het publiek spelen. Het waren de dagen van het Festival of Fools, het Werktheater, de Dogtroep en Oerol. In 1984 bedacht Terts de Boulevard of Broken Dreams, beroemd geworden van Amsterdam tot Canada. De aantrekkingskracht was onweerstaanbaar.

 

Na het failliet van de Boulevard of Broken Dreams (1988) bedacht Terts de Parade, die in 1990 haar première beleefde in Amsterdam en Tilburg.

Quote

Marvellous music, dangerous dance, raw romance, daring drama, naughty nightlife, juicy jazz, scintillating cinema. The best to you from the Netherlands!

- Harbour News Daphne Du Maurier, Toronto, 1987.

Uit de pers

By Sandy Naiman

Mobile Arts in By Sandy Naiman

Video

De Boulevard is vernoemd naar de song voor de film “Moulin Rouge” (1934), van Al Dubin op muziek van Harry Warren. In 1985 opnieuw uitgebracht door het “Boulevardorkest” .

Quote

De Parade is de oermoeder van de zomerfestivals.

- Staatssecretaris Cultuur Medy van der Laan

Impressies

Theatergroep KIP

Jaren '80 publiek

Kantoor

Bar Carte Blanche